Smažený mořský vlk s pažitkou



Smažený mořský vlk s pažitkou
Suroviny
Mořská ryba (mořský vlk) 150 g
Čínská pažitka 100 g
Nasekaný česnek 1 polévková lžíce
Houbová omáčka 1 polévková lžíce
Sladká sójová omáčka 1 lžička
Bílá sojová omáčka 1 lžička
Cukr 1 lžička
Voda 1 1/2 lžičky
Rostlinný olej 1 polévková lžíce
Rostlinný olej pro smažení polévková lžíce
Křupavá obalovací směs (strouhanka) 1 polévková lžíce
Postup přípravy receptu

1

Nakrájejte mořského vlka či jinou mořskou rybu na malé proužky a obalte v obalovací thajské směsi (případně strouhance). Smažte na rozpáleném oleji do zlatova. Poté rybu vyjměte.

2

Na rozpálené pánvi smažte nasekaný česnek do zlatova. Přidejte pažitku, houbovou omáčkou, bílou sójovou omáčkou, sladkou sojovou omáčkou, přidáme vodu a dobře promícháme. Chvíli orestujeme.

3

Poté do směsi vmíchejte rybu a můžete podávat.
Poznámka
Podává se s thajskou jasmínovou rýží.

O projektu

Tradiční recepty zdravé, domácí i mezinárodní kuchyně z celého světa od místních obyvatel

Více informací