Kuřecí prsa 350 g Zelená curry pasta 2 polévkové lžíce Kokosové mléko 1/4 hrnku Rybí omáčka 2 polévková lžíce Palmový či kokosový cukr 2 lžičky Lilek 1/4 hrnku Sladká bazalka (listy) 1/4 hrnku Limetkové listy 3 listy Rostlinný olej 1 polévková lžíce Pepř mletý 1/2 lžičky Směs na obalování smaženého těsta 100 g Voda 150 g Červená čili paprika nakrájená na plátky 1/2 lusku
Postup přípravy receptu
1
Rostlinný olej pro smažení rozpálíme na pánvi.
2
Smíchejte mouku na smažení (směs na obalování), studenou vodu, rybí omáčku (1 lžíci) s pepřem dohromady, dobře promíchejte a ve směsi obalte kuřecí kousky (kuřecí prsa).
3
Přidejte obalené maso do horké pánve, přidejte zelenou pastu z kari, rozmícháme a smažíme. Nakonec přidáme kokosové mmléko a ještě ochutíme rybí omáčkou.
4
Přidejte lilek, listy bazalky, limetkové listy, chilli a smíchejte dohromady se směsí na pánvi. Chvíli povařte dokud lilek nebude měkký (cca 3-5 minut).
Poznámka
Delicious ostré menu. Smažené kuřecí maso se zelenou pastou z kari. Zelená barva curry je dobrá pro výslednou barvu pokrmu. Přidejte thajské bylinky podle vašeho vkusu.