Krevetková polévka Tom Yum



Krevetková polévka Tom Yum
Suroviny
Galangal nakrájený 2 hrnky
Citronová tráva krájená 2 ks
Limetkové listy 3 listy
Chili omáčka (nam prik pao) 2 polévkové lžíce
Rybí omáčka 1 1/2 polévková lžíce
Limetková šťáva 3 polévkové lžíce
Cukr 2 lžičky
Neslazené kondenzované mléko 2 polévkové lžíce
Slámová houby (nebo žampiony) nakrájená 2 hlavičky
Koriandr 1 polévkové lžíce
Smažené chili papričky 1 polévkové lžíce
Čerstvé loupané krevety 20 ks
Houbová omáčka 1 polévková lžíce
Sezamový olej 1/4 lžičky
pepř mletý 1/8 lžičky
Kuřecí kosti na vývar 2-3
Česnek 30 g
Pepř 1 polévková lžíce
Sůl 2 polévkové lžíce
Cibule 1
Voda 8 litrů
Postup přípravy receptu

1

Dejte vařit vodu, přidejte kuře a sůl.

2

Do vývaru dále přidejte limetkové listy, galangal, citronovou trávu a houby. Ochuťte chilli pastou, rybí omáčkou, cukrem, mlékem, dobře promíchejte, přidejte limetkovou šťávu.

3

Smíchejte krevety, houbovou omáčku, sezamový olej, pepř a dobře promíchejte a nechte 20-30 minut. (Z mletých krevet můžete udělat také knedlíčky, obě varianty jsou možné).

4

Přidejte krevety do vývaru spolu s česnekem a nakrájenou cibulí. Vařte ještě 3-5 minut.

5

Nakonec posypeme koriandrem, chilli papričkami a pepřem.
Poznámka
Jídlo z nejpopulárnějších thajských pokrmů, které si nesmíte nechat ujít. Aromatické byliny se směsicí fascinujících koření. Tuto polévku zcela určitě nedokážete přestat jíst.

O projektu

Tradiční recepty zdravé, domácí i mezinárodní kuchyně z celého světa od místních obyvatel

Více informací