Pálivá polévka s pečeným kuřetem a třemi druhy hub



Pálivá polévka s pečeným kuřetem a třemi druhy hub
Suroviny
Pečené kuře 350 g
Slámová houba (kukmák sklepní) 50 g
Hlíva ústřičná 50 g
Shiitake houba 50 g
Koriandr 1/2 hrnku
Galangal 3
Lemongrass krájený 3 ks
Limetkové listy 4 listy
Červená chili, hrubě nasekaná 5 lusků
Voda 3 hrnky
Rybí omáčka 3 polévkové lžíce
Limetková šťáva 2 polévkové lžíce
Chili omáčka (nam prik pao) 3 polévkové lžíce
Neslazené kondenzované mléko 3 polévkové lžíce
Postup přípravy receptu

1

Dejte vařit vodu, přidejte citrónovou trávu, listy limetky, nakrájený galangal a všechny houby.

2

Až budou houby hotové (cca 10 minut), tak přidejte grilované kuřecí maso a ochuťte rybí omáčkou.

3

Do vařící polévky přidejte limetkovou (citrónovou) šťávu, chili pastu, mléko, červené chilli, čerstvý koriandr, dobře promíchejte a servírujte.
Poznámka
Toto je varianta Tom Yum polévky s odlišnou příchutí. Jedná se o kuřecí polévku s opečeným kuřecím masem, která je vynikající a velmi chutná. Ingredience přidávejte v pořadí podle postupu, docílíte tak vyvážené a lahodné chuti.

O projektu

Tradiční recepty zdravé, domácí i mezinárodní kuchyně z celého světa od místních obyvatel

Více informací