Krevety smažené s mátovými listy a cibulkou



Krevety smažené s mátovými listy a cibulkou
Suroviny
Zmrazené krevetky důkladně umyté 200 g
Jarní cibule 2 polévkové lžíce
Rybí omáčka 2 polévkové lžíce
Chilli mleté 2 lžičky
Cukr 1 1/2 lžičky
Limetková šťáva 3 polévkové lžíce
Rýže 1 polévková lžíce
Máta peprná 1 polévková lžíce
Voda 1 polévková lžíce
Postup přípravy receptu

1

Dejte vařit vodu. Přidejte krevety až do uvaření (zhruba 3-5 minut). Poté vylijte vodu.

2

Dejte smažit rybí omáčku, chilli, cukr, citronovou šťávu a dobře promíchejte.

3

Přidejte krevety, jarní cibulku, posypte listy máty. A ještě zhruba půl minuty restujte.
Poznámka
Jedná se o lahodný pokrm s vařenými krevetami do oranžova. Jemně promícháno s přísadami. Jako příloha se mlže použít vařená nebo křupavá pečená rýže. Pálivost si můžete upravit podle množství přidaného chilli.

O projektu

Tradiční recepty zdravé, domácí i mezinárodní kuchyně z celého světa od místních obyvatel

Více informací