Jemné kuře s shiitake a fazolemi



Jemné kuře s shiitake a fazolemi
Suroviny
Vařená kuřecí stehna 300 g
Bílé fazole z konzervy 1 1/2 polévková lžíce
Česnek mletý 1 1/2 lžičky
Rostlinný olej 2 polévkové lžíce
Sušené shiitake 2 větší klouboučky
Ústřičná omáčka 2 polévkové lžíce
Bílá sojová omáčka 1 lžička
Cukr 1 1/2 lžičky
Červená čili paprika nakrájená na plátky 1
Jarní cibulka 1 ks
Voda 3 polévkové lžíce
Postup přípravy receptu

1

Namočené shiitake (alespoň 2 hodiny, ale možno i několik dní) pokrájíme na kousky. Kuřecí stehna uvaříme do měkka.

2

Rozpalte olej na pánvi a usmažte česnek dozlatova. Přidejte shiitake a fazolky a opečte na pánvi asi 5-10 minut, poté přidejte pokrájenou jarní cibulku, kterou krátce orestujte.

3

Přidejte kuřecí vývar ochucený sojovou omáčkou, ústřicovou omáčkou, cukrem. Přidejte vodu a míchejte, dokud se vše dobře nepromísí. Touto omáčkou polijemekuřecí stehna a posypeme chili papričkami.
Poznámka
Velmi snadné a přitom vydatné thajské jídlo. Podávejte s dušenou jasmínovou rýží.

O projektu

Tradiční recepty zdravé, domácí i mezinárodní kuchyně z celého světa od místních obyvatel

Více informací