Vařená kuřecí stehna 300 g Bílé fazole z konzervy 1 1/2 polévková lžíce Česnek mletý 1 1/2 lžičky Rostlinný olej 2 polévkové lžíce Sušené shiitake 2 větší klouboučky Ústřičná omáčka 2 polévkové lžíce Bílá sojová omáčka 1 lžička Cukr 1 1/2 lžičky Červená čili paprika nakrájená na plátky 1 Jarní cibulka 1 ks Voda 3 polévkové lžíce
Postup přípravy receptu
1
Namočené shiitake (alespoň 2 hodiny, ale možno i několik dní) pokrájíme na kousky. Kuřecí stehna uvaříme do měkka.
2
Rozpalte olej na pánvi a usmažte česnek dozlatova. Přidejte shiitake a fazolky a opečte na pánvi asi 5-10 minut, poté přidejte pokrájenou jarní cibulku, kterou krátce orestujte.
3
Přidejte kuřecí vývar ochucený sojovou omáčkou, ústřicovou omáčkou, cukrem. Přidejte vodu a míchejte, dokud se vše dobře nepromísí. Touto omáčkou polijemekuřecí stehna a posypeme chili papričkami.
Poznámka
Velmi snadné a přitom vydatné thajské jídlo. Podávejte s dušenou jasmínovou rýží.