Pečené kuřecí prsa s shiitake houbami a křupavým celerem



Pečené kuřecí prsa s shiitake houbami a křupavým celerem
Suroviny
Kuřecí prsa 300 g
Suché houby shiitake, namočené ve vodě 5 plátků
Celerová nať 2 ks
Chilli čerstvé nakrájené na proužky 1 polévková lžíce
Houbová omáčka 1 polévková lžíce
Bílá sojová omáčka 1 lžička
Sladká sójová omáčka 1 lžička
pepř mletý 1/8 lžičky
Postup přípravy receptu

1

Nálev z hub shiitake připravíme tak, že namočíme sušené houby shiitake na čtyři dny do lednice. Smíchejte houbovou omáčku, kořenovou omáčku, sójovou omáčku, pepř a dobře promíchejte.

2

opečeme kuře s pepřem a s houbami shi-itake a dáme stranou. Zalijeme nálevem z hub shiitake a dále povaříme spolu s omáčkami z bodu 1.

3

Posypeme nakrájeným celerem a chilli a krátce povaříme, aby celer zůstal křupavý.
Poznámka
Velká kuřecí prsa s houbami shiitake umístěná na talíř působí nádherně vizuálně s výraznou chutí thajských houbových omáček. Podáváme s jasmínovou rýží.

O projektu

Tradiční recepty zdravé, domácí i mezinárodní kuchyně z celého světa od místních obyvatel

Více informací